Cartoons

Cartoons har länge varit populärt och inte minst bland barn. Sedan Disney började skapa tecknat på 30-talet har det fortsatt att komma fler och fler företag som riktat in sig på detta ämne. Det finns också cartoons/tecknat för vuxna och i denna artikel kommer ni kunna läsa om olika tv-bolag som endast visar tecknat.

Cartoon Network

Bolaget skapades den 1 oktober år 1992. Målet med filmbolaget var att de skulle visa animerat som skulle lämpa sig för den yngre generationen och tonåringar. Trots att denna kanal inte var den första som visade tecknat så var den unik eftersom det visades dygnet runt, alla dagar i veckan. Kanalen kom till Sverige år 1996.

Boomerang

Även denna tv-kanal skapades 1992, som en del av cartoon network och lämpade sig främst till den allra yngsta generationen. Skillnaden är att denna kanal bara sände på helger. Det var inte förrän år 2004 som kanalen blev en egen kanal med dagliga sändningar istället för bara helger. Till Sverige kom kanalen år 2008.

Nikelodeon

Denna tv-kanal är mycket äldre än både boomerang och cartoon network. Kanalen hade från början också enbart tecknade serier men har på senare år riktat sitt innehåll till de äldre barnen. De har inte längre lika mycket tecknat utan det är mest vanliga serier som visar riktiga skådespelare. Cartoon network, Boomerang och Nikelodeon finns fortfarande kvar i de flesta kanalutbud idag. Även om du inte kollar själv så finns det stor chans att du ändå har kanalerna.

Kända tvprogram genom åren

Vilka tv-program har då blivit sända på dessa kanaler? Genom åren har barn lärt känna både pingu, looney toons, tom och jerry, scooby doo och svampbob fyrkant. På boomerang kan barnen idag även bekanta sig med gamla tv-serier som familjen flinta, the jetsons och topcat. Det finns både nya tvserier och filmer med dessa karaktärer som visas ofta på tv för att nyare generationer ska få chansen att se det som de har missat.

Övrigt

Med alla tv-program kommer tillbehör. Gosedjur och actionfigur som liknar ens favorit-karaktär i ett barnprogram var vad barnen ville ha. Därför finns många av dessa tillbehör i de flesta leksaksbutiker och butiker för de allra minsta. Du kan spana in Britax vagnar när du ändå är i en sådan butik. Kanske har du inte köpt någon vagn till ditt barn ännu.

Disney har fortsatt i alla år att göra tecknade filmer för barn och det finns även en kanal som heter Disney channel där de har gjort nyare upplagor av musse pigg och hans vänner, som ju alla vet, var Disneys genombrott. På det sättet vet barn idag vem Disney och musse pigg är. Varje jul är det som bekant kalle anka klockan tre tillsammans med klipp från nya och gamla gamla filmer.