Cartoons i det moderna samhället

Att se på tecknad film passar många barn men även vuxna. Idag med hjälp av teknikens framsteg, kan tecknad film bli riktigt underhållande och verklighetstrogen. Många så kallade animerade filmer har blivit riktigt populära i alla åldrar och passar att titta på för en hel familj, paret eller vännerna.

Pixars populära filmer

Så länge fiktiva figurer ingår i en animerad film, räknas det som tecknad film. Idag är det vanligt att alla åldrar kan njuta av tecknad film och kan ge en hel familj ett gott skratt. Uttrycket tecknad film kommer från genuina bildarbeten och förr tecknade man cartoonfilmer för hand ruta för ruta. Den första tecknade långfilmen som skapades av Disney, var Snövit och de sju dvärgarna som kom ut 1937. När det kommer till moderna filmer, har Pixar Animation Studios blivit riktigt stora inom filmvärlden när det kommer till tecknade cartoons och animerade filmer. Är man nyfiken och inte sett några av Pixars filmer än, finns det en hel del bra filmer som Toy Story 1, 2 och 3, Finding Nemo, Ice Age, WALL-E, Up eller till exempel en film som kom ut 2020 som heter Soul. Filmen Soul är unik i sitt slag då den väcker tankar och känslor kring vad man verkligen drömmer om och vad som är meningen med livet. Tecknad och animerad film kan även vara till inspiration för kalaset och tårtan! Vill man få en unik tårta med ätbar fotodekor, eller med en bild av disneyfavoriten, kan dintarta.se se till att skapa just den där drömtårtan man behöver!

Cartoons i virtual reality

Tekniken har gått framåt med stormsteg och idag kan man med hjälp av virtual reality, se på tecknade animationsfilmer i ett VR-headset! De headset som finns idag har antingen en plats för att sätta fast mobilen för att direkt se filmer, eller via en datoruppkoppling. Även spel räknas som animerat och unika animerade Minecraft går att se med ett VR-headset. Ska man se på tecknade filmer i VR, är en Playstation konsol perfekt att använda för längre tecknade filmer! Man kan även se på unika så kallade 360 graders filmer som är animerade och tecknade. Ett bra exempel på en sådan film är när man kan klicka på en knapp med pilar i sociala mediet Youtube . Då visas filmen i alla dimensioner beroende på vilket håll man klickar. En sådan film har samma grundteknik för att passa att se på även i virtual reality. Warner Bros med sin animerade film LEGO Batman , är ett bra exempel på en 360 graders film som går att se i VR.

Fördelen med cartoons i det moderna samhället

Det finns många fördelar med att se på tecknad och animerad film då forskning visar på att det påverkar barns utveckling och stimulerar kreativiteten. En annan aspekt är att dessa typer av filmer är mycket pedagogiska för barn när de behöver stöd eller för inlärning. En annan stor fördel är att man får skratta mer och få positiva inslag i vardagen. Tecknade och animerade filmer kan tänja på fantasins gränser och är mycket färgglada, vilket verkligen kan behövas gråa dagar på hösten eller mörka vinterdagar.