Ta hand om huden vid mycket skärmtid

Vi är många som älskar tecknat och animerat, även om vi sedan länge lämnat barndomen bakom oss. Idag är tecknade filmer och serier inte bara för barn utan mycket skapas för en äldre publik. Men spenderar du mycket tid framför dina skärmar är det viktigt att du också tar hand om din hud.

Skaffa en bra hudvårdsrutin

Mängden tid vi spenderar framför skärmar är idag väldigt stor, och redan små barn utsätts ofta för alltför mycket stillasittande framför mobiler, tv och surfplattor. För oss vuxna är det ofta kombinationen av jobb framför en dator tillsammans med fritid som också ägnas vid olika skärmar som skapar bekymmer, bland annat för vår hud. Visst är det underbart att sjunka ner i soffan och njuta av lite Disney, animerade serier eller annat men mycket skärmtid torkar ut huden och påverkar vår sömnkvalitet. Långsiktiga effekter visar att det blå ljuset från en datorskärm också kan åldra huden i förtid. För att ta hand om din hud är en bra dagkräm ett första steg mot en mer välmående hy, trots mycket tid med tecknat och animerat. Att ha en bra hudvårdsrutin är alltid bra, men speciellt när du sitter mycket framför datorn och liknande. Många upplever att huden börjar kännas torr och tråkig redan efter en dag framför datorn, och är du en av dem är det ett bra tips att börja titta över din hudvårdsrutin. Utöver dagkräm kan du även skaffa en ansiktsmist som du kan spraya över ansiktet under tiden framför skärmen, något som snabbt skapar en svalkande och återfuktande känsla. Det bästa är såklart dock om du kan spendera mindre tid framför skärmen.

Njut av tecknat och animerat med måtta

Är du en av dem som älskar att titta på tecknat och animerat, smittar ditt intresse ofta av sig på dina barn. Det är viktigt att komma ihåg att deras hy är tunnare och lättare blir mer påverkad än vår vuxna hy, och även deras hjärnor påverkas lättare. Därför är det extra viktigt att vara vaksam på hur mycket tid de spenderar vid olika skärmar. Korta ner tiden men gör stunden de verkligen sitter vid en skärm, mer speciell. Blanda utbildande videor med härlig tecknad film, så blir det ofta mer spännande och roligt för dem. Sätt upp tidsramar för er skärmtid, ta hand om er tid och se till att komma ut och rör på er när skärmarna läggs undan. Då blir det också lättare att njuta ännu mer av de animerade serierna.