Glädjen som Disney har gett barn i generationer

I dagens samhälle är det enkelt att få tillgång till allt man behöver. Detta gäller särskilt tv-serier, tv-program, musikvideor och roliga klipp. Webbsidor som exempelvis Youtube och SVT:s öppna arkiv har nämligen så det räcker och blir över om man vill vara lite nostalgisk och titta på gamla favoriter.

När man själv var ung på exempelvis 90-talet eller tidigare var detta bara något man kunde drömma om. Man fick vackert sitta och vänta på att det man ville titta på dök upp i tv-tablån och sedan njuta så länge det varade. Man hade ingen möjlighet att styra någonting över huvud taget, likt man idag kan spela in på sin tv-box eller se ett program på kvällen fast det enligt tv-tablån gick på morgonen.

Som barn var ju de tecknade serierna och tv-programmen det man såg fram emot. Det var då man satt klistrad framför tvn och det var knappt så man vågade blinka då man riskerade att missa en sekund eller två. Andra favoriter för barnen var Disneydags, som sedan ersattes av Disneyklubben som sändes under tre år i början på 1990-talet. Programledare var Alice Bah Kuhnke, Eva Röse och Johan Petersson. Här fick många barn nya favoriter i form av exempelvis Luftens hjältar och Räddningspatrullen med Piff och Puff. Efter de 3 åren ändrade man återigen tillbaka till Disneydags.

Under de åren var Disney oerhört populärt och år 1992 öppnade Disneyland i Paris som blev en stor turistattraktion. Hade denna Disneyboom skett i år, skulle nog många startat företag, gått in på https://www.capcito.com och tagit ett lån för att sedan satsa fullt ut på produkter från Disney.

Walt Disney

Många tror att Disney bara är ett företagsnamn, men det kommer faktiskt från grundaren Walt Disney. Walt Disney var en animatör från Amerika och han blev under sin livstid en av världens mest kända filmproducenter.

Populära Disneykaraktärer

I stort sett alla har sin egen favorit bland alla karaktärer som skapats av Disney. De mest kända är givetvis:

  • Musse Pigg. Den tecknade figuren som såg dagens ljus redan år 1928. En trevlig och ständigt glad mus som har flickvännen Mimmi Pigg och hunden Pluto.
  • Kalle Anka. Kalle Anka dök för första gången upp år 1934 och han har varit otroligt populär bland barn i flera generationer. Kalle Anka är, som namnet antyder, en stolt anka med kraftiga humörsvängningar och tre brorsöner som heter Knatte, Fnatte och Tjatte.
  • Långben. Långben skapades år 1932 och är den långa hunden som är väldigt klumpig och förvirrad. Just de egenskaperna har lett till att han fått många barn att skratta hejdlöst i nästan 90 år.

Ovanstående är tidlösa karaktärer, och det är oerhört svårt att skapa nya karaktärer som kan uppnå samma älskvärda status. Tiden får utvisa om det kommer att lyckas i framtiden. Men fram tills dess får ni, med stor sannolikhet utan problem, hålla till godo med Musse, Kalle och Långben.