Tecknad film – underhållning för alla

Handen på hjärtat, nog har du väl i vuxen ålder skrattat åt något roligt som hänt i en tecknad film? Det är självklart inget fel i detta; att ha sitt barnasinne kvar är sunt och faktum är att tecknad film kan fungera utmärkt som avkoppling. Detta gäller för övrigt oavsett om du är barn eller vuxen. Antagligen är det precis det som gör den här typen av filmer så perfekta att se med hela familjen samlad.

Spara pengar med rabatter

Precis som med alla filmer oavsett genre kan du hitta tecknade filmer via betaltjänster som Netflix, SF Kids och Disney Plus med flera. Den främsta nackdelen med den här typen av åtkomst är att det kostar pengar. I synnerhet i en barnfamilj är det mycket som kostar och här gäller det att begränsa utgifterna så långt det är möjligt. Ett smart sätt är att gå med i en rabattklubb, där du kan åtnjuta fina familjerabatter som sparar många sköna slantar. Här kan du exempelvis få rabatter på matkassar, glasögon, bredband och kläder – samt mycket mera. Det här gör att du enkelt får pengar över att bjuda på underhållning därhemma i form av en eller flera av betaltjänsterna ovan! Alternativt kan du förstås köpa filmer som DVD eller blu-ray, om du föredrar att ha en snygg filmsamling hemma i hyllan.

Ett hett tips är annars att leta tecknade filmer på YouTube. Står du bara ut med lite reklam lite här och där går det att se mycket helt gratis. Det finns också möjlighet att betala för att slippa reklamen.

Klassiker blandat med datoranimerat

När det handlar om tittande på tecknad film så är det roligt att variera utbudet genom att blanda äldre, klassiska och handritade filmer med nyare alster som är skapade med teknikens hjälp. De gamla Disney-filmerna är snudd på tidlösa och ger tittaren en stor portion magi. Särskilt de äldre Kalle Anka-kortfilmerna är mycket sevärda, men också de klassiska långfilmerna Askungen, Snövit med flera. Moderna motsvarigheter från Pixar är exempelvis Toy Story, Monsters, Inc. och Shrek. Många av filmerna är skrivna för att passa även vuxna, genom att plocka in humorsekvenser som föräldrarna skrattar åt medan barnen ger undrande blickar. Tecknade filmer för riktiga mysstunder tillsammans!